System HACCP jest zbiorem procedur mających na celu wykrycie i neutralizację ryzyka związanego z danego rodzaju produkcją przemysłową lub działalnością usługową. Ze względu na wymierne zagrożenia dla zdrowia lub życia konsumentów powodowane przez ryzyka związane z produkcją i obrotem żywnością system HACCP jest szczególnie potrzebny w firmach z branży żywnościowej. Jednak sam system HACCP to nie wszystko. Aby zapewnić jego działanie potrzebne jest szkolenie HACCP - przygotowujące pracowników do stosowania tego systemu w praktyce. Jednorazowe szkolenie HACCP nie jest jednak wystarczające i dlatego powinny być one cyklicznie ponawiane.
Jak wybrać właściwy internet dla siebie?
Internet bardzo powoli ale stał się ważną częścią naszego życia. Wcześnie była to droga usługa, na którą stać było tylko nielicznych. Obecnie coraz więcej ludzi ma dostęp do sieci. Aby dobrać właściwą ofertę do swoich potrzeb należy być zaznajomionym z pewnymi terminami. Nie są to skomplikowane...